sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Pizzasunnuntai

Heippa! 

En tokikaan ole kadonnut enkä unohtanut teitä hyvät lukijat, mutta mamamma on viettänyt kesälomaa perheenpään, kutsuttakoon häntä vaikkapa papapaksi (hahhah), ollessa nyt lomalla töistä. Olemme reissanneet kotimaassa lähinnä sukulaisten luona ja nauttineet tarjolla olleista muutamista auringonpilkahduksista. Tässä vangittuna pieni paisteinen hetki sateen jälkeen:


Kuva on sukulaisen luota, jossa terassia koristaa kaunis vanha puupöytä ja rustiikkiset lasiesineet.

No, sateisen sunnuntain kunniaksi meillä on tänään tarjolla viikonloppuruokasuosikkiamme: kotitekoista pizzaa. Tässäpä mamamman tapa tehdä se.

Mamamman peltipizza

2,5 dl lämmintä vettä
noin 4-5 dl vehnäjauhoja
reilu 1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1/2 pussia kuivahiivaa

Lämmitä vesi mikrossa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kulhossa pari desiä jauhoja, suola ja hiiva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kastele pala talouspaperia ja levitä pöydälle. Leikkaa uunipellin kokoinen pala leivinpaperia ja laita se talouspaperipalan päälle. Kauli taikina levyksi leivinpaperille ja siirrä se sitten uunipellille. Jätä hetkeksi odottamaan liinan alle. Valmistele sillä välin täytteet. 

Itse paistan yleensä jauhelihaa ja maustan sen reilusti. Lisäksi säilykepepperonia ja tomaattisiivuja. Pohjalle ehdottomasti paseerattua tomaattia.



Hyvin toimii myös yhdistelmä kinkku-salami-ananas täytteenä.

Kotitekoisen pizzan ei mielestäni kuulukaan kilpailla pizzerian pizzan kanssa. Siksi kotitekoisessa versiossa juustoa on reilusti päällimmäisenä ja täytteissä ei turhia pröystäillä. 

Hyvän pohjan salaisuus on se, ettei jauhoja ole liikaa vaan taikina saa olla juuri niin lötköä, että sen juuri saa kaulittua.

Juustoa laitetaan reippaalla kädellä ja ainakin Lidlin pieniä juustoraastepusseja kuluu puolitoista, joista jäljellejääneen puolikkaan pussin laitan pakastimeen. Hoksasin vasta pari vuotta sitten, että juustoraasteen voi pakastaa. 


Pizzaa paistetaan reilussa 200 asteessa noin 15 min tai kunnes pinta on saanut sopivasti väriä. 


Namm, ei kun kimppuun!

Palataan taas :)

Terveisin
Mamamma 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti